От една седмица жителите и гостите Карнобат могат да използват безплатно безжичен интернет в осем точки на открито, съобщава в. „Карнобатски глас”. Те обхващат обществени зони в различни части на града и три обекта, които са с интензивен трафик на хора.

Местата за разполагане на Wi-Fi точки на територията на град Карнобат са Хотел "Карнобат", Сграда на общинска администрация, бул. "България" №12, Автогара, МБАЛ, Сграда на Дирекция "Социално подпомагане" и Дирекция "Бюро по труда" и Градски парк.

Община Карнобат получи средства на стойност 15 000 евро по инициативата на Европейския съюз WiFi4EU за изграждането на мрежа, която осигурява свободен достъп до висококачествен интернет на обществени места. Новата придобивка ще даде възможност жителите и гостите на града да сърфират безпроблемно в мрежата и да останат свързани безплатно с дигиталния свят в различни точки на града.

Нашата община бе сред първите, спечелили проект по европейската инициатива WiFi4EU. Програмата е подкрепяна от Европейската комисия и е за предоставянето на бърз достъп до интернет в различни центрове на обществения живот.

Целта е не само да има свързаност на отделните хора, но и културен и исторически обмен на информация.

Всички регистрирани общини ще станат част от общността на WIFI4EU и ще могат да се свържат с останалите участници в проекта.