Община Царево започва кампания под наслов „Не на речта на омразата“, отнасяща се за публикациите във фейсбук, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Целта е да се прекрати речта на омразата в интернет.

С цел недопускане на обиди и език на омразата, в профила си в социалната мрежа Община Царево предприема следните правила:

1. Няма да бъдат допускани фалшиви профили и установените такива ще бъдат докладвани и блокирани.

2. Уважавайте своите събеседници, дори и при различия във вижданията. При несъгласие с някой потребител, оборете го с факти, но не го обиждайте и не използвайте вулгарни изрази и намеци. Признак на ниска култура и липса на възпитание, което важи и за публични личности, е използването на обиди и внушения спрямо други хора.

3. Няма да бъдат толерирани потребители, които системно насаждат неприязън към други хора, използват обидни думи и внушения. Ако моралът, който притежавате, ви задължава да обиждате други хора – официалната страница на Община Царево не е правилното място.

4. Правото на свободно изразяване не бива да води до нарушаване на правата на други хора. Няма да бъдат толерирани прояви на дискриминация по какъвто и да е признак и призиви към насилие.

5. Коментари, съдържащи спам или непоискани търговски съобщения ще бъдат изтривани.

6. Проява на висша форма на самоуважение е писането на кирилица.

7. Избягвайте да пишете коментари без смисъл и  адекватно съдържание.

8. Потребители, които нарушават тези правила системно и след като коментарът им е бил изтрит, ще бъдат блокирани от страницата.

Екипът на община Царево и хората, които поддържат тази страница, вярваме в чистота на българския език, в семейството и в човешките права и няма да толерираме език на омразата в интернет и извън него, пишат от Общината.

Случайно или не, стартът на кампанията съвпада с 20-годишнината на фейсбук, която се навършва на днешния 4 февруари.