Microsoft адаптира виртуалната клавиатура, която се използва от Windows Phone за нуждите на iOS. За версията на Apple ще бъде преразгледан режимът за разполагане на клавишите, така че да се пише и само с една ръка.

Новата виртуална клавиатура ще бъде под формата на ветрило. Предвидено е тя да се разполага от двете страни на екрана, за да е еднакво удобна както за хората, които пишат с дясната ръка, така и за левичарите.

Вариантът за Windows Phone в момента не разполага с ветрилообразна визия. Във всичко останало двете клавиатури са напълно еднакви. Предвидени са бърз достъп до емотикони и „умни подсказки” на думите. Така също думите ще могат да се изписват и без да се налага да отделяте пръстите от екрана, а само с приплъзване.

В момента се провеждат тестовете на клавиатурата, а финалната версия ще бъде пусната в най-скоро време. До края на 2016 год. такава клавиатура ще бъде предложена и за Android – устройствата.

В края на септември миналата година генералният директор на Apple Тим Кук коментира, че конкуренцията с Microsoft не пречи на двете компании да си сътрудничат. „Проектите, в които можем да бъдем партньори са повече от тези, в които си съпреничим”, заяви Кук.

 

 

Източник: Lenta.ru

Снимка: Theverge.com