Платформата "Гугъл мийт" (Google Meet), която се ползва за видеоконференции, ще стане безплатна през идните седмици за всички потребители, предаде БТА.

„Днес правим "Гугъл мийт" безплатен за всички, ще стане достъпен през следващите седмици“, се посочва в съобщението. Корпорацията планира постепенно за разширява обхвата на аудиторията си, която ще има възможност безвъзмездно за използва програмата.

Всички функции на "Гугъл мийт" в рамките на дистанционното обучение или осъществяването на бизнес процеси ще станат достъпни за всеки човек, който се регистрира в платформата с адреса на електронната си поща. Такива функции са например правенето на график, съвместно използване на екран.

По данни от миналата седмица с помощта на услугата са направени над 100 милиона видеообаждания. От януари всекидневното използване на "Гугъл мийт" е нараснало 30 пъти, а всекидневният приток на нови потребители се оценява на 3 милиона.

Популярността на груповите видеообаждания в условията на пандемията от коронавирус рязко нарасна. На 24 април ръководителят на "Фейсбук" Марк Зукърбърг обяви пускането на собствена услуга за групови видеоконференции. "Бизнес инсайдър" отбеляза, че решението на "Фейсбук" е провокирано от рязкото увеличение на използването на платформата за видеоконферентни връзки "Зуум" (Zoom). По изчисление на изданието преди коронавируса всекидневно "Зуум" е ползван от 10 милиона души в света. Сега бройката надхвърля 300 милиона.

Източник: Dnevnik.bg