Социалната мрежа "Фейсбук" (Facebook) обяви, че пуска инструмент, който ще позволи на потребителите да предават на живо видео разговори с до 50 участници, предаде "Ройтерс". Потребителите могат да поканят участници в платформата за видеочат Messenger Rooms, включително хора, които нямат профил във "Фейсбук", за групов видео разговор, който след това да се излъчва на живо от всеки профил, страница или група, посочи компанията.

По този начин "Фейсбук" прави опит да се възползва от бума в търсенето на услуги за видеоконферентни срещи, провокиран от пандемията от коронавирус, който направи "Зуум" (Zoom) познато на всички име.

Други технологични компании също се опитаха да привлекат потребители с подобни инструменти. "Гугъл" (Google) например предлага възможност за безплатни видеоконференции чрез платформата си "Мийт" (Meet).

"Фейсбук" пуска новата си услуга първо за няколко страни в основната си мрежа и в приложението "Месинджър" (Messenger), като скоро тя ще бъде разширена до всички страни, в които платформата "Месинджър румс" е достъпна. Предаването на живо от страници във "Фейсбук" се е удвоило през юни спрямо същия месец на миналата година, отбелязва "Ройтерс".

Източник: Dnevnik.bg/ БТА