Facebook обяви, че предприема голяма промяна в профилите на потребителите. Компанията разделя на две секции досегашния стандартен поток от новини и публикации.

Основният поток ще бъде отделен в самостоятелен таб Feeds. В него ще се показват последните публикации от приятелите, страниците и групите, които потребителят следва.

Feeds ще има и допълнителни възможности. Потребителят може да си направи списъци с любими профили и страници и да вижда съдържанието от тях в допълнителните категории. Така може да си подреди и публикациите по различни, избрани от него теми.

Feeds няма да показва препоръки на публикации тип "препоръчано за вас". Ще има само стандартни реклами. Facebook казва, че целта на Feeds е за моментите, когато потребителят иска да види най-новото от профилите, които следва.

Досегашният стандартен новинарски поток пък се променя на Home. Това е страницата, която потребителите виждат първо, когато отворят Facebook.

Тя ще продължи да съществува, но с променена функция. Тук приоритетно ще се показва препоръчано от алгоритмите съдържание, различни видеоклипове от историите и др. Ще се показва част от съдържанието от Feed.

На практика Home ще е събирателна точка за цялото разнообразно съдържание, което ще се подбира индивидуално за всеки потребител. Ще се използва умен алгоритъм с машинно обучение, който да опознава интересите на потребителя на базата на "хиляди сигнали", казва компанията.

За сега тези промени ще засегнат мобилните приложения на Facebook за Android и iOS. Новите секции вече се активират постепенно за потребителите и ще достигнат всички в рамките на около седмица.

 

Източник: Vesti.bg