Смартфон? Таблет? Портативен телевизор? Американският технологичен гигант „Епъл” явно има желание през следващата една година новият iPhone Xs Max да повдига подобни въпроси. Грамадното устройство беше звездата на традиционната мащабна презентация на „ябълковата” компания.

На днешното събитие „Епъл” окончателно се отказаха от станалия вече традиционен iPhone дизайн от последните години, като и трите нови смартфона приличат на миналогодишния „юбилеен” iPhone X.

Само година, след като предизвикаха противоречиви реакции на пазара с въвеждането на дисплей, в който са „врязани” селфи камерата и ключови сензори (решение, копирано, за добро или лошо, от на практика всички останали производители) с цел да се покрие цялата предна част, „Епъл” надградиха върху iPhone X с не един, а два актуални флагмански модела.

Стандартният” iPhone XS вече минава за компактен със своя 5,8-инчов OLED екран (заради „прореза” в горната част е по-малък от 5,5-инчовия iPhone 8 Plus), докато „батко” му iPhone Xs Max може да се похвали с диагонал от 6,5 инча, изпълнени по същата технология – повече и от традиционния шампион в тежка категория Samsung Galaxy Note 9.

Големите телефони са предпочитани от мобилните геймъри и не е случайно, че подобренията под капака на смартфоните на „Епъл” са солидни. В центъра е новият процес A12 Bionic, който има значително повишена производителност и допълнителни функции за добавена реалност.

Той е реализиран по 7-нанометров процес, което означава и висока енергийна ефективност. Конфигурацията му включва две високопроизводителни ядра и четири икономични – също както преди година, но по-бързо и с по-малко хабене на батерията.

 

Източник: bTV

Снимка: Reuters