За петото издание на градския фестивал Sofia Game Night / Нощ на игрите, бургазлии ще могат да се включат във виртуална ескейп стая, да посетят клуб за настолни игри и да се потопят в магията им. Още осем български града и над 50 локации в ще се включат в тазгодишното издание на събитието. 

Клуб Аурора отваря вратите си безплатно за всички любители на настолните игри в Бургас на 4-ти ноември от 13:00 до 21:00. Желанието на организаторите е да покажат не само забавната и образователна страна на игрите, но и техния социален елемент. Клуб Аурора ви очаква на адрес ул. “Цар Асен I” 25.

Ако обичате да разрешавате загадки и искате да се превърнете в детектив, заповядайте във виртуалната ескейп стая: Имението на забравените. За да се измъкнете от имението на ексцентричния милионер Лорд Леополд, вие ще трябва да решите пъзели с помощта на другите участници. Играйте с ваши приятели, където и да се намирате, или намерете нови приятели в имението, което отваря виртуалните си врати в 15 часа.

Градската приключенска игра BoomRaid™ предизвиква участниците да решат максимален брой загадки, отговорите на които могат да бъдат намерени само в градска среда. Ако имаш остър ум, наблюдателност, ориентираш се бързо и притежаваш смартфон: тази игра е за теб. За повече информация за играта, посетете страницата на събитието им във фейсбук