Днес ще ви разкажем една добра история за деца, които от малки се учат да обичат природата и да помагат за нейното опазване.

Децата от четвърта група в бургаската детска градина „Иглика” събраха 100 лева и ги дариха на Българското дружество за защита на птиците. С дарението ще бъдат направени хранилки, които ще бъдат поставени в парковете, за да може през зимата птиците да се хранят. Така децата станаха част от кампанията „Зрънце любов”, с която се помага на зимуващите у нас птици.

За да съберат парите, шестгодишните природолюбители изработиха различни предмети, които след това продадоха на благотворителен базар. Вече трета година, с помощта на своята учителка Иванка Тошева малките възпитаници на ОДЗ „Иглика” се учат да опазват природата и да помагат на птиците в бургаските езера.

Децата вече са изработили и своя червена книга, в която попадат защитените птици, които можем да видим в Бургас и езерата около града.

Не веднъж малчуганите са посещавали Природозащитения парк "Пода" и са участвали в различни инициативи в подкрепа на природозащитниците. В израз на благодарност от Българското дружество за защита на птиците връчиха сертификат на малките природозащитници.