Бойко Пандев знае не само как магазинерките в BILLA замесват каймата за кюфтета си, знае още на коя мъжът какво е казал и направил. Той е известен бургаски математик и дълги години е преподавал в Английската гимназия в Бургас. Няма никакъв интерес към личния живот на служителите в някакъв магазин, но е принуден да ги слуша, тъй като апартаментът му е точно над търговския обект и склада на BILLA в комплекс „Изгрев“ в Бургас. Това е блок 179, а семейство Пандеви и всичките 25 семейства в блока са подложени на денонощен тормоз. Шумът е невъобразим, разказва математикът, а от вибрациите се разместват плочите на неговия окачен таван.


Магазинът отваря рано сутрин и се започва носене на стока с мотокари, каси, колички, преса за опаковки и така до късно вечерта. А през нощта започва инвентаризация в склада и така до безкрай. Пандев търси начин да се свърже с компанията BILLA, вярва, че с един разговор проблемът ще бъде решен. Но опитите за връзка са безуспешни. От местното кметство искат решение на собствениците в блока, за да задължат компанията да постави изолация. Веднага е свикано общо събрание на Етажната собственост и е взето решение от всички 25 собственици, че е необходимо да се изолира помещението на склада и магазина. И вместо да го направят от компанията BILLA завеждат съдебно дело и го печелят. Техният представител на общото събрание не бил оторизиран, тъй като е управител на търговския обект, а помещенията са на друга фирма на BILLA. Бърза справка в търговския регистър обаче показва, че компанията има три фирми с разширения в името „България“, „Сървис“ и „Недвижимости“. И на трите обаче управителят е едно и също лице – Ваня Динкова Динева-Странджева.


Бойко Пандев скоро се е пенсионирал и сега за него започва „битката на живота му“. Не че иска да се занимава с това, обиден е, че няма нито една институция, която да защити обикновения човек в България. Писал е до кметството, до общината, до Регионалната здравна инспекция, до Регионалната дирекция по строителен контрол. Парадоксалното е, че от РДНСК признават, че магазинът е въведен в експлоатация през 2009 година без предписания за шумоизолация. И че това е в нарушение на Наредба 6 от Закона за защита от шума.


Съдебните дела ще продължат, жалбите също. Въпросите са два: 1. Кой може да задължи управителя на BILLA да постави изолация в търговския си обект и склад в блок 179 в комплекс „Изгрев“ в Бургас?
2. До кога ще издържи нервната система и на Бойко Пандев, и на всички потърпевши да търсят правата си по законов ред?

 

П.П. Редакцията на Грамофона Нюз припомня, че на 08.02.2023 г съсед застреля психолога Иван Владимиров-Нав заради спор, на 11.11.2022 г съсед застреля съседа си на Женския пазар в София заради съседски спорове, продължили с години и неадекватна намеса на институциите.

 

ВАЖНО!!! Gramofona.com ще публикува позицията на всеки, който поиска право на отговор!