„SOS, попаднах в робство” е последното съобщение от Марина Ворошук, изпратено вечерта на 10-ти август.


Близките й търсят помощ, по тяхна молба публикуваме призива на нейния син Валентин. Ето текста без редакторска намеса:
 

Аз съм синът на Марина Ворошчук – търся изчезналата ми майка.

На 24-25 юни майка ми е заминала по работа в Царево (хотел Hermes Club и Aparthotel Vris) За първи път се появи връзка с нея някъде на 25-26 юни, тогава ми съобщи, че всичко е наред.

Настанили са я с още две момичета от Турция на втория или третия етаж от сградата. За начало е работила като хигиенистка и е миела чинии в кухнята. Поради недостиг на работна ръка са я повишили до помощник-готвач, рязала е салати.

Работила е от 13:00 до 22-23:00. Сутрин е ходила на плаж, след това на работа. Живяла е на адрес: Царево, ул. Екзарх Йосиф I 1, 8260 Tsentar, Tsarevo, Bulgaria"

Трябвало е да работи до 20-22 септември.

Към средата на юли ми сподели, че някой й е предложил брак, но не зная подробностите.

Последният път ми е писала на 2 август, докато онлайн във фейсбук била е активна на 10 август.

Също така на 10 август в 20:23 е пратила съобщение „SOS, попаднах в робство”.

От тогава не е била активна.

Казва се Марина Ворошчук, на 40 години, ръст 173-175см, тежи около 85кг, светла коса. Не говори български и английски, носи със себе си телефон samsung galaxy j5(2017) и лични документи.

Ето и нейният профил във фейсбук (https://www.facebook.com/marina.voroschuk).

Този човек (https://www.facebook.com/angel.petkov3) ме е информирал, че е работила в съседният град Лозенец и след известно време е изчезнала. Каза ми, че са общували и я познава, но не разбрах откъде и как. Каза ми, че за последно я видял на 1 август.

Също така ми е казал, че е говорил с нейния ръководител и онзи е казал: „Марина си е тръгнала преди няколко дни, заедно с приятели, да търси друга работа.”

Този човек не влиза в подробности и не ми отговаря на всичките въпроси, сякаш крие нещо. Аз го помолих (през фейсбук) да се обърне към полицията да пусне обява за издирване и той се съгласи (16.08.2019)

Също така ми каза, че е работила в заведение или хотел Булгар. Единственото, което намерих е този адрес в другата част на страната:

"БУЛГАРПРОЕКТ 2002" ООД" "ul. "Vasil Kirkov" 13, 1164 g.k. Lozenets, Sofia, Bulgaria"

Когато го търся в гугъл мапс, излиза нещо като мазе, доста подозрително.

Възможно е да има такова заведение в гр. Лозенец, неофициално.