Ветерани манифестират с учениците от ОУ „Васил Априлов“, така някогашните възпитаници на училището се шегуваха и с гордост махаха на своите познати по улиците, които наблюдаваха празничното шествие.

„Минаха 41 години от завършването ни, трябваше повече да се съберем, но сме пръснати из цяла България и по целия свят“, разказа съорганизаторът Михаил Попов. Но следващият месец предстои по-голяма среща на випуска и тогава се надява да са в пълен състав. Основен организатор е Томи Андронов.
 

 

ОУ „Васил Априлов“ навърши 65 години от основаването си, а директорът Марияна Стефанова мисли как да разшири и обнови сградата, за да побере повече деца, желаещи да се обучават при тях. На днешния светъл празник на българската просвета, 24 май, организацията започна отрано.

Възпитаниците на училището се събраха около час преди началото на общоградската манифестация в двора на учебното заведение. Оттам започна и тяхното шествие до площад „Тройката“, където беше сборната точка на всички училища, детските градини и университетите.