В балната зала на ресторант Maison's в Бургас се проведе модният конкурс за мъже и жени от 23 до 50 години „Лице на Бургас“ 2024.  В надпреварата за короната взеха участие 10 красиви дами и 3 господа, които се представиха в 3 кръга /дефиле с рекламните облекла на конкурса, дефиле с модни облекла и дефиле с официални тоалети/.

Основната цел на събитието бе благотворителна кауза за събиране на средства за детско онкохематологично отделение в Пловдив. Първото издание на конкурса е част от Международния финал Future Fashion Faces World 2024, който ще се проведе в края на март в турския курорт Анталия. На него победителите от Лице на Бургас ще представят страната ни в престижния конкурс.

Специални гости на „Лице на Бургас“ 2024 бяха деца изпълнители от вокално студио „Сезони“. Свои авторски песни изпълни и поп изпълнителят Красимир Недялков, който пристигна от София специално за модното събитие в Бургас.

Водещи на конкурса бяха Йордан Бъчваров, организатор и притежател на марката "ЛИЦЕ НА БУРГАС", а негова партньорка за вечерта беше Мисис България 2022 Гергана Станчева.

Екстравагантната хореография, с която започна модната вечер, бе изцяло дело на Бъчваров, който преди дни се завърна от Милано , където взе участие в Седмицата на Модата.

„Оттам почерпих много идеи и имах възможността да си сверя часовника“, каза Бъчваров, който от 1995 година се занимава с организация на конкурси и модни събития от регионален, национален и международен характер.

Жури от 25 човека оценяваха и избраха победителите в „ЛИЦЕ НА БУРГАС" 2024. Негов председател беше Мартин Димов от фирма „Марти Мар“.  Официален фотограф за вечерта беше младата фотографка Сияна Ламбова.  Специален гост в журито беше Мисис Планет 2023 Татяна Ламбова

Победители:

Победител на медиите /мъже/: „ЛИЦЕ НА БУРГАС МЕДИЯ“ 2024 Николай Терзиев, 36 години

Победител на медиите /жени/: „ЛИЦЕ НА БУРГАС МЕДИЯ“ 2024 Биляна Михова, 40 години

Победители на жури:

Мъже: „ЛИЦЕ НА БУРГАС“ 2024  Михаил Ситев, 38 години

Жени в първа категория:

„ЛИЦЕ НА БУРГАС“ 2024 Дафи Радева, 30 години

Жени в втора категория:

„ЛИЦЕ НА БУРГАС“ 2024 Веселина Иванова, 50 години

Снимки: Сияна Ламбова