Две момчета накараха родителите си и бургаски полицаи да се гордеят с тях. Ивайло Иванов и Петър Шулеков намериха портфейл с пари и кредитни карти и на секундата го върнаха на притежателя му. Екип на Gramofona.com се срещна с добрите момчета, които гордо признаха, че за миг не са се поколебали в решението си да върнат изгубената вещ.

 Около 21 часа в сряда двамата приятели излезли да карат велосипеди из града. Хапнали по един сандвич в района на УМБАЛ-Бургас и решили да се прибират. Ивайло пръв забелязал зелено портмоне на тротоара и двамата поизчакали, за да видят дали някой няма да се върне и да си го потърси.

„Стояхме около половин час, но никой не се появи. Малко преди това таксиметров шофьор беше спукал гума и решихме, че портмонето може да е паднало от него. Тръгнах да го потърся, но човекът вече си беше заминал”, разказа пред екипа ни Ивайло.

Момчетата отворили, за да видят на кого е изгубената вещ, но вътре нямало лична карта. Видели обаче сумата от 120 лева, три кредитни карти и визитка за фризьорски услуги с три телефонни номера. Обадили се, за да потърсят жената, която е изгубила документите си- Владка Деянова, а името й видели на една от картите. Хората, с които говорили казали, че не я познават.

„Вече нямаше какво да направим и отидохме веднага във Второ районно управление. Разказахме какво се е случило, а оттам ни записаха имената и телефоните и си тръгнахме. Един час по-късно ми се обади дъщерята на жената, която изгуби нещата си-Марияна Деянова. Дойде до вкъщи, даде ми 20 лева и ни благодари затова, че сме върнали  всичко на майка й”, разказа още Ивайло.

Той и Петър са категорични, че ако отново намерят изгубена вещ, ще я върнат веднага. 15-годишните момчета учат в Спортно училище „Юрий Гагарин”. Тренират в бургаския клуб по класическа борба „Черноморец”.

Треньорът на спортистите Златомир Стоянов и президентът на клуба адвокат Георги Сталев казаха пред екипа ни, че са повече от горди с момчетата. В малкото свободно време, което им остава, Ивайло и Петър обичат да карат велосипеди и да излизат с приятели.

От сега мислят как ще се справят на Държавния личен шампионат за кадети, който ще се проведе през зимата. Надяват се да се класират на призово място, за да могат след това да участват в Европейско и Световно първенство за кадети. Радостни са с постъпката си и това, че всички им казват, че все още има надежда сред младите хора.