В Слънчев бряг са притеснени заради група руски туристи, които до преди няколко дни са били в Банско. Чужденците в момента са в курортния комплекс, но не спазвали карантината, а се разхождали необезпокоявано, твърдят местни.

Те се намирали в района на един от малкото работещи хотели. В момента много от работещите в зимния курорт се прибират по родните си места заради карантината. Част от тях са хора от Южното Черноморие.

Оказава се, че някои от тях не са никак дисциплинирани и пренебрегват правилата за безопасност. Много хора са притеснени, защото в момента се оказва, че именно Банско е огнището на заразата от коронавирус.

Първият потвърден случай в Бургаско отново има вързка със зимния корурт. Става въпрос за 39-годишна карнобатлийка, която е работила като готвач. В момента жената се лекува в инфекциозното отделение в Бургас.

Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров уточни за Gramofona.com, че в момента всички пристигащи от Банско подлежат на доброволна, а не на задължителна карантина. Здравните власти в Благоевград не са установили хора от региона, които са имали контакт с болен в Банско. Само контактните подлежат на задължителна карантина, уточни д-р Паздеров.

Снимка: Архив