Скандално видео, на което се вижда как учителки крещят и заплашват момиче със специални образователни потребности се завъртя в социалните мрежи. То е публикувано и в сайта Майко Мила. Става въпрос за бургаския Център за специална образователна подкрепа.

Действието се развива в учителската стая, а крясъците и агресията са насочени към момиче, което явно има затруднения да попълни лист със задачи. Във видеото ясно се чуват закани към детето.

 „Трябва да я надумкаме“, „Каквото искате правете, след малко ще й счупя главата. Трябва да изляза, защото ще я убия“, „Един месец я държа, сега пак като остана насаме, още месец ще я държи. До нова година ще се държи прилично“…. Това са само част от репликите, които се чуват.

Видеото е от преди четири години, но за него се разбира едва сега, обясни пред Gramofona.com началникът на Регионалното управление по образование инж. Виолета Илиева. „Това, което се вижда и чува е недопустимо. Едната жена от клипа е пенсионирана още тогава. Другата, която е по-агресивната, до края на днешния ден ще бъде освободена“, заяви инж. Илиева. Тя уточни, че за случилото се разбрала едва днес. Нейното ведомство не е било сезирано за случая официално нито сега, нито преди четири години.

Клипът е разпространен от медицинска сестра в Центъра за специална образователна подкрепа. Той придобил публичност едва сега, защото и срещу сестрата тече проверка, разбра Graofona.com. От Районната прокуратура в Бургас съобщиха, че се самосезират по случая и започват проверка.