Нестинари от  СОУ „Добри Чинтулов”, Бургас играха върху жарава и спечелиха голямата награда във финалния етап на конкурса „Моята България”, който се проведе в края на миналата седмица. Темата на третото издание на конкурса беше Природен парк „Странджа”. Затова и представянето започна с химна на Странджа планина „Ясен месец”. Деветчленно жури оценяваше презентациите на учениците от 5-ти до 12-клас.  Десет класа получиха грамоти за своето участие. Безспорни победители при малките станаха 7-мокласниците, които представиха нестинарството по атрактивен и незабравим начин, който просълзи директора на Парк „Странджа” инж. Димо Димов. Той е роден в най-нестинарското село Българи в сърцето на Странджа и от съвсем малък познава ритуала в детайли. За голямата награда при големите се пребориха успешно 10-токласниците, чиято презентация беше на тема „Там където Странджа целува морето” – Синеморец.

Над 250  деца присъстваха и аплодираха всички презентатори, които с много старание и прецизност разказваха за  Природния парк с неговите забележителности, флората, фауната и най-вече населените места на парковата територия. Презентациите бяха разделени от прекрасни странджански песни изпяти от възпитаниците на СОУ „Добри Чинтулов”.

Ръководството на училището в лицето на директора г-жа Галина Казакова и на помощник-директора Димитрина Папаринова остана доволно от представянето на своите възпитаници. Директорът на ДПП „Странджа” инж. Димо Димов пожела на учителите да възпитават своите ученици все в този патриотичен дух, а подрастващите прикани да обичат природата и да я пазят.