Първата самостоятелна изложба ще представи петокласникът Златин Златанов от ОУ "П. Яворов" гр. Бургас, който е дете в инвалидна количка. Събитието ще се състои тази вечер от 18,00 ч. в Регионална библиотека „П. К. Яворов“ на ул. „Булаир 10“.

Изложбата има за цел както презентирането на неговите творби, подемането на духа на Злати, така и подкрепа и даряване на вяра в себе си на всички хора в неравностойно положение.

Златин има голяма дарба за рисуване. При участието си в националния конкурс „Аз рисувам за Европа“ миналата година той печели първо място на регионално ниво. Класиран е и на второ специално място в електронен международен конкурс, организиран от онлайн списание "Щъркел" - за ученическо творчество, с включени 6 държави и творби на над 150 участници.

"Да подкрепим заедно Златко! Елате на събитието по откриване на изложбата и участвайте в благотворителната продажба на принтове от неговите творби, отпечатани на платно и опънати на рамка. Картините на Златко носят радост и естетическа наслада, биха били достойно украшение за всеки дом или кабинет" – казва неговият учител по рисуване Милена Димитрова от рисувалня „Елфина“.

С продажбата от картините момчето ще има възможност да продължи обучението си по рисуване, както и да изучава английски език.