Созополско семейство отказало 70 000 лева от Лили Иванова, научи Gramofona.com. Преди повече от 40 години примата на българската естрада харесала имот с уникална гледка към морето, намиращ се на няколко минути път от центъра на Созопол. Преди сегашния си дом, семейството на баба Дафинка Червенкова имало наследствена къща от дядо й.  „Лили Иванова даваше 70 000 лева, за да го купи, а по онова време това бяха много пари. Ние обаче категорично отказахме да го продадем!”, спомня си пред Gramofona.com възрастната созополчанка. Баба Дафинка така и не се е срещнала очи в очи с легендата на естрадата. За мерака на певицата разбрала от трети лица.

Бърза да ни покани да видим спретната й къща и ни води на терасата, от която всеки ден 85-годишната жена вижда морето и чува шума на вълните.

 „Съборихме стария имот, когато синът ми беше три годишен и построихме новата си къща. Освен красивата гледка, зимата тук сме на завет, а лятото е прохладно”, казва още Червенкова.

Всеки ден тя се наслаждава на безкрайното синьо море и не съжалява, че не е продала имота си. От седем години е вдовица, но споменът за съпруга й оживява с множество негови снимки в китния й дом. Баба Дафинка има два сина и трима внука. Защо пише стихове и книги на гръцки език, очаквайте в следващия материал на Gramofona.com!