Повече полиция, отколкото протестиращи днес в Бургас. „Смазаха ги. Всички, които получиха актове миналата седмица, днес не дойдоха“, коментираха бургазлии, които все пак се събраха на паркинга на Метро.

Малко преди 12 часа там имаше не повече от 50 души. За сметка на това на паркинга на хипермаркета имаше поне 10 патрулни автомобила.

Полицейски коли се забелязват от центъра на Бургас по всички ключови места към Метро. Униформените заявиха, че не са на място, за да пречат на протестиращите или да ги ограничават, а да осигурят нормалното протичане на събитието, без да се стига до напрежение.

Неприятно изненадана днес се оказа едно от организаторките на протеста Росенка Бъчварова. „Лично шефът на КАТ дойде, за да ми връчи наказателно постановление“, обясни Бъчварова. Тя най-вероятно ще остане без шофьорска книжка за два месеца. Причината е участието й в друг протест през август.

Униформените предпочетоха да й връчат постановлението лично на днешния протест, вместо да й изпращат призовка. Пред журналисти Росенка коментира, че се чувства по-особена, щом е заслужила такова персонално внимание от шефа на Пътната полиция.