Не се подлъгвайте по снимката. Всъщност Росица е едно изключително усмихнато и слънчево момиче. И няма как да не е, след като музиката я съпътства през целия й живот. Крехката блондинка е една от абитуриентките на музикалното училище в Бургас, която днес за последен път прекрачи прага на своето училище. Музиката я съпътства от както се помни.

Жени Лалчева е първият музикален педагог, който започва работа с талантливата бургазлийка. В музикалното училище пък се среща и с певицата Галя Ичеренска, която я посреща в 7 клас. Работи и със Соня Пулева, а тънкостите на джаза усъвършенства при Михаела Тенев – Мишел. В момента Росица се готви за кандидатстудентската кампания. Иска да учи поп и джаз пеене в Музикалната академия в Пловдив.

Зад гърба си има толкова много награди от различни музикални конкурси и състезания, че дори и майка й Елена Перева, която е нейният най-ревностен почитател, не може да изброи. Като всяко младо момиче и Росица обожава да се забавлява. Въпреки че днес беше сериозна, тя обича да се смее, а и да подарява усмивки.

До сега не е отказвала участие в благотворителен концерт и един от активните участници в кампанията Holiday Heroes. Това са онези т.нар. „празнични герои“, които за всеки празник събират чрез дарения средства и хранителни продукти, за да зарадват хората в неравностойно положение. Ако Росица ви се струва позната от някъде, или сте я слушали как пее джаз на концерт, или пък сте я видели в Шоуто на Слави.

Талантливата абитуриентка е връстник на предаването. От екипа на Слави Трифонов видели нейна снимка, започнали да се интересуват от това, което прави и така я поканили. Росица всъщност гостува в емблематичното предаване, в което стана ясно, че Шоуто на Слави спира излъчване на 31 юли.

А символиката е ясна. Пътят на една 19-годишна легенда в родната телевизия приключва, докато една 19-годишна талантлива певица поема по своя звезден път. Ние пожелаваме на Росица пълни концертни зали и много творчески успехи.