Димитър Недев от град Ахелой, който повече от 35 години участва в игрите на СПОРТ ТОТО, е късметлията, който спечели 858 820 лева, съобщиха от спортния тотализатор. Сумата му донесе фиш на стойност 3 лева за 10-тия тираж на играта „Тото 2 – 6 от 42“, пуснат в кв. “Свети Георги” в Поморие.

Късметлията има история на дългогодишен играч, чиято вяра в късмета почти винаги се увенчава със солидна сума. Димитър играе с едни и същи числа, избрани на произволен принцип, във всеки тираж повече от 35 години. Никога не пропуска тираж.

Досега е печелил няколко пъти, но по-малки суми. Вярва в късмета си и играе редовно. Тази неделя, няколко часа след тегленето на късметлийската комбинация, проверява резултатите от тиража.

„Бях много щастлив, но още не мога да осъзная, че съм спечелил толкова голяма сума“, признава Димитър. Ще използва печалбата си за жилище, за семейството и най-вече за сина си. Синът му спортува тенис на маса всеки ден по 4 часа от 15 години. Има проблем със слуха и се състезава като спортист с увреждания.

„Спортът е много хубаво нещо, учи на постоянство и дисциплина“, категоричен е Димитър Недков и пожелава от сърце успехи на всички български спортисти.