Името на старши комисар Калоян Калоянов този път няма да се свързва с криминални разкази, а с истории за доброто…

 

Невероятно звучи, но е факт! Топ полицаят на Бургас, шефът на всички полицаи в Бургаски регион, който участва в разплитането и залавянето на редица знакови имена от престъпния свят (б.ред. – припомняме престрелката между бандите на Митьо Очите и Божо Кравата в Слънчев бряг, обир на кола с пенсии и ранени в Средец, цял вход едва не изгоря заради запалена врата на бургаския фотожурналист Борислав Пенков и много други), старши комисар Калоян Калоянов, този път ще излезе извън рамките на криминалния свят.

Топ журналистът от БНР Даниела Костадинова е вдъхновена от работата му и е решила да издаде книга с истории за доброто. Причината е разплитането на случай, който Костадинова нарича личен, тъй като се касае за пълнолетно лице. Журналистката сподели случая в социалния си профил и получи подкрепата на много свои последователи. Ето какво написа Даниела Костадинова за шефа на бургаската полиция:

„Пак ще пиша за срещата ми с Доброто! Този път за бургаската полиция и най-вече за нейния директор - този скромен, отзивчив и изключителен професионалист - старши комисар Калоян Калоянов. Първо, не са много директорите, които в събота, в 22.00 ч. вечерта, ще си вдигнат телефона, ще те изслушат, и то за личен проблем, и ще помогнат. А проблемът е изчезнало 19-год. момче и едни изпаднали в паника родители. Е, цялата полиция беше вдигната на крак и за 10 часа момчето, слава Богу, беше намерено живо и здраво. Та значи, невидими са тези свръхусилия на полицаите, но това е истинската, човешката част от работата им. Респект пред професионализма на полицаите и безкрайна почит към г-н Калоянов! Мисля един ден да издам книга с истории за Доброто, което често остава недооценено в живота ни!“