Медицинската сестра Вълкана Тодорова замени кабинета в Английската гимназия с триажния център на УМБАЛ Бургас. Днес тя беше отличена за всеотдайната си работа по време на третата ковид вълна.

„По време на пандемията ни попитахме дали искаме да помагаме в триажа или в отделение и аз се съгласих“, обясни Вълкана Тодорова. Тя е била два месеца в триажа и още две седмици е помагала в ковид отделението на поморийската болница.

„И на двете места беше трудно, пациентите са еднакви и трябва да им се помогне“, обясни сърцатата медицинска сестра. Признава, че не се е чувствала безпомощна, защото е имала подкрепата на лекарите, но е имала трудни моменти.

„По едно време нямаше места в триажа. Хората чакаха, за да бъдат настанени в болница. Идваха и такива в много тежко състояние, за съжаление имаше хора, които починаха.“

Вълкана Тодорова е медицинска сестра от 30 години. Разказва, че се чувства удовлетворена от работата си когато чуе добра дума или види усмивката на пациента. „Да ти кажат благодаря е много важно“, категорична е Вълкана Тодорова.

„Г-жо Тодорова, за мен е чест да Ви наградя за тази доброволна и доблестна служба, за това, че с риск за собственото здраве Вие не се уплашихте, а избрахте да помагате на нашите съграждани в нужда. Благодаря Ви от тяхно и от свое име!“, сподели днес кметът Николов.