Семейство с две малки деца остана без дом след инцидент. Къщата на Анка Мудева и Димитър Димитров в сунгурларското село Славянци е изгоряла при пожар след късо съединение.

Огънят е изпепелил цялата им покъщина, а от дома не е останало почти нищо. Покривът е срутен напълно. Семейството има две малки деца, с тях живеят и две възрастни жени.

По-големият им син Асен ще бъде първокласник наесен, но в момента детето и по-малката му сестричка са останали буквално само с дрешките на гърба си. В Славянци вече започна кампания в подкрепа на семейството. Днес с тях се срещна и депутатът Галя Желзякова.

„Ще осигурим строителни материали за покрива, донесохме и дрехи, но хората се нуждаят от много неща, за да възстановят дома си“, обясни пред Gramofona.com Желязкова. В момента Анка и Димитър, заедно с децата си, майката и бабата на Анка живеят в една малка пристройка.

В офиса на ГЕРБ в Сунгурларе е направен импровизиран пункт, в който ще се събират помощи за семейството, а те се нуждаят от абсолютно всичко. В момента нямат нито посуда, нито електроуреди или пък мебели. Всеки, който иска да помогне по някакъв начин, може да се свърже с Анка Мудева на тел. 0895 16 72 34.