Започна ремонтът на апартаментите, които бяха засегнати най-много при пожара в к/с „Меден рудник“ тази събота, видя репортер на Gramofona.com. Служители на община Бургас смениха входната врата на жилището, в което избухна пожарът.

Най-пострадалата от огъня стая вече е почистена. Там обаче предстои доста работа, защото стените са силно обгорели и пропити с тежка миризма. Днес ще се смени и дограмата в жилището, предстои освежаване на целия апартамент, защото и останалите стаи в него са опушени.

Ще се подмени дограмата и на апартамента на горния етаж, защото тя също е унищожена от силата на огъня. „Общината помага с труд и работници. Хора с добри сърца са откликнали и са събрани средства, за да се помогне на семействата, които пострадаха“, обясниха от местната администрация.

В момента семейството, което живее в апартамента, от който тръгна огъня, е във Варна. Там в клиниката по изгаряния е настанен 44-годишният Руслан. Мъжът скочи от терасата на третия етаж в опит да се спаси от огнената стихия. Той е с 35% изгаряния и фрактура на двата крака.

Състоянието му е тежко и има риск за живота му.