Родители настояват за повече сигурност и контрол в Борисовата градинка. Дори и през деня там имало наркомани, а по тъмно градинката била едно от най-опасните места в к/с „Възраждане“, разказват притеснени майки.

„Искаме да има полиция или някаква охрана поне до 21 часа. Много деца минават през Борисовата привечер, когато се прибират от училище или от школа в Младежкия дом. Тогава обаче градинката е пълна с наркомани и клошари“, разказват родители.

Признават, че отдавна Борисовата градинка не е подходящо място за малките деца. В групата „Мамите на Бургас“ пък една от потребителките разказва, как двойка се е инжектирала пред погледа на десетки деца, които са си играели. За съжаление не само наркозависимите и бездомниците са риск за децата.

Групи с тийнейджъри също си позволявали грубо и арогантно поведение, а дори имало и случаи на деца, които по принуда са се разделили с джобните си там.

Някои от родителите вече са писали и на страницата на кмета Димитър Николов, който е обещал да се засили контролът в Борисовата градинка.