С 10 червени рози и 10 балона във форма на сърца ученици от ТОХ-а изпратиха своя любим директор, научи Грамофона. Миналият четвъртък бе последен за Павлина Градишка, която повече от 2 години бе временно на поста в професионалната гимназия.

Изненадата дойде от ученическия съвет на ТОХ-а. Децата не пропуснаха да благодарят на Градишка за вниманието, с което ги е обграждала постоянно. „От нея научихме, че трябва да се уважаваме, помагаме и да сме екип”, разказаха пред Грамофона гимназисти.

Те никога няма да забравят как бившият им вече директор ги е изслушвал винаги и за всичко. „Помагаше ни когато имахме идеи. Организирали сме и сме осъществявали благотворителни концерти благодарение на нея”, спомнят си още ученици.

От своя страна Градишка им обещала, че срещата няма да е последна. „Каза ни, че когато имаме нужда от нея, винаги можем да й звъннем. И на баловете на 12 клас ще се опита да дойде, за да ги изпрати”, допълниха още от ТОХ-а.

Грамофона научи, че конкурсът за директор в ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров” е спечелила  Силвия Пехливанова, която до скоро бе зам.-директор в Английската гимназия.

Снимки: Веселина Дамова