50 постелъчни спални комплекта дари на Отделението по нефрология на УМБАЛ Бургас кандидат-депутатът от партия „Български възход“ Тодор Мархолев. Той беше посрещнат от целия състав на отделението, които лично му благодариха за оказаната помощ.

„Имаме изключително голяма нужда от подобравянето на материалната база“, каза началникът на отделението д-р Златина Миринчева. „Досега сме се справяли само със спонсори“, уточни тя. По думите ѝ отделението, в което са настанени 20 лежащо болни има нужда от легла, възглавници, олекотени завивки и изобщо постелъчно бельо. „Голяма радост е за нас това дарение, защото ще подобри условията за болните и те ще получат качествено и адекватно лечение в нормална човешка среда“, каза още д-р Миринчева.

Това не е първото дарение, което прави за нуждаещи се Тодор Мархолев. Той е помагал на социалните домове за деца лишени от родителски грижи и деца с увреждания в Средец и Атия. Участва активно в кампании за подпомагане на болни, на които им трябват спешно средства за лечение.

 Помага с даряване на животоподдържащи лекарства на хора изпаднали в нужда. Една от най-значимите задачи, които си поставя като кандидат за народен представител е да подобри условията и достъпа до здравеопазване.

Тодор Марлхолев се срещна и с екипа на Медицинските лаборатории „Лина“. Пред тях той пое конкретни ангажименти свързани с увеличаването на финансирането за профилактични изследвания и прегледи, както и за разкриване на специалността „клиничен лаборант“ в университет „проф.д-р Асен Златаров“ в Бургас.

Негова цел ще бъде повишаването на качеството на живот, както и системен мониторинг на заболеваемостта в региона.