Популярни изпълнители и танцьори се обединяват в общ благотворителен концерт в помощ на 18-годишния Иван Иванов от Бургас. Той ще се проведе на 24 юни от 19:30 часа в Летен театър Бургас.

Безрезервно в кампанията по набиране на средства за лечението на Иван, роден с рядкото заболяване муковисцидоза, ще се включат обичаните от всички Тони Димитрова, Мустафа Чаушев, Стефан Илчев, Преслава Минасян, Ажда Чаушева, Георги Дюлгеров, народната певица Жечка Сланинкова.

 Заедно с тях на една сцена ще излязат Фолклорен ансамбъл „Лазур” при ВК „Бургас”, с художествен ръководител Бойчо Янев, ВС “Точно време” , ФК “Гергьовче” и др. Билети се продават на касата на Часовника. Цената е 5 лева за ученици и 10 - за възрастни.

Болестта на Иван засяга белите дробове и панкреаса, изисква ежедневни инхалации с муколитици, дренажи, антибиотично лечение, висококалорична храна и хранителни добавки.

Иван се нуждае от белодробна трансплантация в Австрия, но междувременно се налага да му бъде провеждана терапия със скъпоструващи антибиотици.

От година насам състоянието на младежа се е влошило. Ежемесечните разходи на семейството възлизат на около 2 000 лева за муколитици, хранителни добавки, антибиотици.

Самата операция, която му предстои, се финансира от българска страна, но за лечението на Иван дотогава, са нужни 30 000 евро, необходими за скъпоструващата поддържаща терапия. След последната хоспитализация Иван е на домашна кислородотерапия.

Всеки, който иска да помогне на Иван, може да го направи на разкритата банкова сметка в ДСК:

IBAN:BG75STSA93000024059687, BIC:STSABGSF

ИВАН КРАСИМИРОВ ИВАНОВ

PayPal:paypal.me/ivandarenia