Служителите от Областна управа в Бургас са категорични, че началникът им Вълчо Чолаков от доста време изглеждал по-бодър, свеж и работлив. Това се дължало на факта, че всеки ден той пиел по литър странджански чай.

Напитката за шефа приготвялалично техническата сътрудничка на областния управител Пламена Троева, разказа пред журналисти самият Чолаков. В менюто на губернатора задължително целогодишно присъствал и странджански мед. Областният управител изяждал по два буркана от него на месец.

„Ям на Митко меда и пия чая на Киро Проданов”, заяви с широка усмивка Вълчо Чолаков.

Той откри в Областна администрация регионален форум на тема „Бизнес алтернативи в Странджа“. Целта му е местните да могат да популяризират свойствата и възможностите за култивиране на странджанския чай, познат още като кримски чай.

На срещата дойдоха кметът на община Малко Търново Илиян Янчев, директорът на ПП „Странджа” инж. Румяна Цвяткова, известният актьор Юрий Ангелов, Радостина Ценова от БФ „Биоразнообразие“, представители на страндански общини.

Какво разказа Киро Проданов, който е член на Инициативния комитет и автор на книгата „Чудодейната билка от Странджа”, очаквайте в следвашия материал на Грамофона нюз.