Д-р Иван Вълкадинов от Бургас получи Златен Хипократ заради отличния си успех в Медицинския университет във Варна, научи Грамофона.нюз. Младият бургазлия се дипломира официално снощи в морския град и е горд притежател на наградата.

Тя се дава заради пълно отличие през целия период на обучение. Иван има издържани 50 изпита, на които няма по-ниска оценка от шестица, призна самият той пред екипа ни. Пълни шестици е получил и на петте държавни изпита. Младият мъж се насочва към медицината още, когато е в седми клас.

Завършва Природо-математическа гимназия „Академик Никола Обрешков“ в Бургас. Веднага е приет да учи фармация и химия в Англия. Твърдо обаче решава, че ще остане да следва в България. „И до ден днешен считам, че тук е единственото и най-доброто място, където човек може да учи медицина”, категоричен е младият д-р Вълкадинов.

За следването си казва, че е било трудно, но не толкова заради учението, а поради други причини. Доскорошният студент разбира се помни и многото хубави моменти през студентския си живот. Тепърва бургазлията ще реши в коя сфера на медицината ще се развива, а дотогава иска едно нещо - да е щастлив. 

 

Снимка П. Момчилов