От три години Филка продава печени кестени на “Тройката”. Дамата, на която мнозина трудно биха дали 48 години, живее в Камено.

Филка е зодия Лъв и определя себе си като жизнен и весел човек. Всеки ден тя пътува от Камено, за да е на работа в Бургас, но това въобще не й пречи.

Филка е щастливо разведена и се грижи сама за трите си деца. От години се старае да изглежда добре, за което говори добре поддържаното й лице. “Използвам редовно пакетчета от чай, които нанасям на лицето си”, разказа пред екипа ни продавач-консултантът.

Признава, че понякога яде повече от ядките, а друг път въобще не иска да ги вкуси. „Кестените са изключително полезни и поемат негативната енергия. Те много помагат за проблеми със стомаха и са здравословни. Отглеждат се там, където е топло и самите те отделят топлина”, разказа Филка.

Сезонът на кестените е до края на декември. След това се съхраняват, a приготвянето им не отнема повече от 15 минути.

За Филка да пече и продава кестени в центъра на Бургас не е срамно. Среща на ден много и различни хора и признава, че бургазлии обожават печените ядки. Понякога се налага Филка да работи при минусови температури, но това въобще не е проблем за нея. „Тук съм и при минус 14 градуса и не изпитвам студ. Няма срамна работа!, казва винаги усмихнатата продавачка.