Благотворителен концерт събра средства в размер на 4155 лева за възстановяването и реставрацията на църквата в средетското село Долно Ябълково. Храмът е над сто годишен и притежава ценни икони и богата история.  Основен организатор на благотворителната инициатива е оперната прима на бургаската опера Мария Цветкова – Маджарова. Идеята за благотворителното събитие е на нейната майка - Наска Цветкова, която е кметски наместник там. Концертът се състоя на Цветница в църковния храм.

Църковни песнопения и популярни мелодии, като "Аве Мария" звучаха в старата църква.

Заедно с Мария Цветкова – Маджарова глас в църковните песнопения изви оперният певец Диман Панчев – бас. Неговата малка дъщеря Димана изсвири на цигулка две произведения, които са своеобразна молитва без думи. На изпълнителите акомпанира Илиана Тодорова - концертиращ пианист и преподавател на академично ниво.

Мария Цветкова – Маджарова коментира за Gramofona.com, че е много доволна от резултата. „Идеята е да Благо-Твориш. Да подадеш ръка. Да запалиш нечия друга свещ. Да запазим миналото и да го предадем на следващото поколение“, казва тя.

На благотворителния концерт е присъствал и кметът на Община Средец Иван Кичев, който е обещал да предложи на общинския съвет да гласува сума, която ще бъде добавена към събраните средства за реминта на храма.

„Беше много вълнуващо за всички, защото се усещаше единност и вяра в идеята“, разказва Мария Цветкова – Маджарова.

Селската църква „Рождество Богородично“ в село Долно Ябълково е построена през 1892-ра година. До момента е само частично реставрирана през 2004-та година. Идеята е със събраните средства да се ремонтира покрива на църквата. Иконостасът и олтарът също имат нужда от ремонт.