17-годишният Октай, който влезе в болница след жестоката катастрофа от преди дни в Айтос, вече не е в кома. Хубавата новина съобщи пред Грамофона нюз тази вечер неговият близък приятел Слави Димитров.

Той разказа, че от майката на Октай разбрал, че пострадалият си спомнял всичко от нощта на 13 септември и дори назовавал имената на аверите си, с които е бил преди ужасния сблъсък на пешеходната пътека в града.

„Бях с Октай 2 минути преди инцидента. Разделихме се и влязох в бензиностанцията, която е близо до пещеходната пътека. Един мъж се появи и каза, че тир се е преобърнал в градинката. Веднага отидохме с други приятели, но Октай го нямаше.

Искахме да видим какво става на мястото на преобърнатия камион, но не се виждаше нищо. Всичко беше в дим. После разбрахме, че са пресичали три момчета, две от които са изхвърчали от удара, а Октай е останал затиснат“, спомня си Слави.

15-годишното момче описа Октай като много добър приятел и отзивчив човек. Димитров протестира и тази вечер в Айтос, за да каже, че не иска повече в родния му град да има тежки пътни инциденти, пострадали хора и жертви.

Грамофона нюз научи, че Октай е родом от село Пещерско, но от малък живее в Айтос с майка си. Баща му е на гурбет. Утре местните ще се събират на протест за четвърта поредна вечер.