Общинските съветници в Сунгурларе отпуснаха парична награда в размер на една минимална заплата на Румен Дюлгеров. Момчето е ученик от 11 Б клас в местното училище и е спечелил второ място в националния конкурс „Спомен за миналото и надежда за бъдещето“, в който е участвал с есе за шестте ястребинчета. В творбата си сунгурларският ученик прави паралел между случилото се през 1943 год. в Ястребино и военните конфликти днес, при които загиват деца. Като част от наградата в конкурса, Румен е посетил Европейския парламент в Брюксел.

Общинските съветници подкрепиха единодушно предложението тийнейджърът да бъде отличен. За първи път от 10 години насам местният парламент в Сунгурларе отпуска награда за талантливо дете, стана ясно днес.

Председателят на общинския съвет Ружди Хаджен пожела на Румен да стане общественик и да работи за Сунгурларе, за да прославя родния си град и общината. Той обясни, че през миналата година по инициатива на общинските съветници, даровити деца от училището в Сунгурларе са гостували на общинския съвет. Румен е бил един от тях и дори е бил избран за председател на детския парламент тогава. Освен това момчето активно участва в различни каузи и е доброволец към Българския червен кръст.