Зрелищен футболен турнир се провежда днес в Бургас. Той е в помощ на 52-годишният Димитър Полонов от Долно Езерово. Срещите между 25 мъжки отбори от областта се провеждат на футболните игрища „Диалог 359“ в Приморски парк, а в турнира участват съдии от БФС.

Организатори на събитието са бургазлията Пламен Карашев и фондация „Докосни щастието“, в която Карашев е част от управителния съвет. Турнирът започна от сутринта и ще продължи през целия ден, а всеки, който иска да погледа качествен футбол и да остави средства в помощ на Димитър, може да го направи до края на деня, каза пред Грамофона нюз Пламен Карашев.

Той е част от Управителния съвет на фондацията и носи футбола в сърцето си още от дете. Известният с благотворителността си мъж е тренирал в школите на двата бургаски гранда „Нефтохимик“ и „Черноморец“. Многократно е споделял, че спортът го е научил на дисциплина и му е показал, че с общи усилия и отборна игра всичко може да бъде постигнато.За това и той отправя своя призив да се обединим зад каузата на Димитър и да променим неговия живот.

Димитър Полонов е на 52 години от Долно Езерово, Бургас. Преди 4 години претърпява нелеп инцидент, вследствие на който губи чувствителност в краката и едната си ръка и е в инвалидна количка. Борбеният му дух и желание за живот не му позволяват да се предаде и той влага всичките си сили в това да се подобри, да започне живота си отново. С усилени рехабилитации и упражнения Димитър вече успява да движи ръката си.

Той казва, че неговите синове и родителите му са причината да продължава да се бори. Свикнал той да се грижи за тях и да им дава нужната подкрепа, сега ролите им са разменени, а това много му тежи. И така, неговата непримиримост със ситуацията и обич към семейството, го отвеждат до болница в Истанбул, Турция, от която му предлагат живото подобряваща интервенция. Борбата за живота му се измерва в 18 000 евро, а те са непосилни за Димитър и неговото семейство.

С помощта на лечението той може да постигне своята мечта, да проходи, да бъде по-пълноценен и по-самостоятелен и отново да бъде нужната опора за семейството си. Времето го притиска, тъй като болките му се увеличават и състоянието му се влошава. Целта на организирания футболен турнир е да бъдат събрани нужните средства за лечението по-скоро.

Снимки: Пламен Карашев