В манастира „Св. Георги Победоносец“ в родния си град Поморие посреща имения си ден хотелиерът и бизнесмен Георги Мицов.

„Обичам на празника да бъда в манастира „Свети Георги“, да пречистя духа и душата си, да се помоля за здраве и радости за мен и близките ми хора! Манастирът е уникален и винаги намирам търсения покой за душата си там“ – сподели Мицов за Gramofona.com.

Родителите му са решили да го кръстят по името на светеца закрилник на Поморие - Георги Победоносец. А и дядо му по бащина линия също се е казвал Георги.

„Харесвам името си! Често се моля на покровителя си свети Георги - достоен воин и закрилник, защитник на нашата вяра!“, казва хотелиерът и допълва, че днес ще празнува с приятели и със сина си, който също носи това достойно име.

Георги Мицов обича да пътува и да опознава България и света. Изповядва максимата, че животът е движение. „По мъдрите от нас са казали - Човекът е човек, когато е на път. Винаги съм желал да бъда гражданин на света и Слава на Бога, това ми се случва постоянно“ – заявява той.

Веднъж празникът съвпаднал с негово пътуване в Тайланд. Макар и трудно, той намерил свещички, които запалил пред лаптопа – бил изкарал като скрийнсейвър лика на Победоносеца. След това се къпал във водите на красив водопад в провинция Фанг На – място, където се усеща уникалното чувство да си свободен и пречистен...

„Всъщност винаги през живота си съм се стремял да правя добро. Вярвам в думите „Сърце,  което обича, не остарява, и ръка, която дава, не обеднява!“ Не че винаги съм срещал и намирал добро... Но Животът е такъв, като колело е... но винаги всеки намира неговото! Бог винаги балансира нещата и ние никога не знаем какво печелим, когато уж губим“, споделя още Георги Мицов.

За имения си ден той си пожелава да получи най-хубавия подарък. А за него това винаги е било усмивката на любимите му хора.

На Гергьовден той пожелава не само на имениците, но и на всички хора здраве и усмивки по Пътя им. И просто да бъдат добри.