Бургаският огнеборец Станислав Райчев, който миналата година спечели кулинарното шоу на bTV „Мастършеф“, получи интересен подарък – семеен портрет. Автор на картината е 11-годишната Лилия Петрова от Рисувалня „Елфина“.

Това се случи днес, когато се проведе церемонията по награждаване на отличените в областния етап на международния конкурс „С очите си видях бедата”, обхващащ познанията на подрастващите за рисковете от бедствия и за начините на поведение и действие при тях. Поводът е седмицата на пожарната безопасност и наближаващият професионален празник на огнеборците – 14 септември.

Вместо да нарисува някое противодействие на огнеборците при пожар или природно бедствие, малката Лилия е решила да изобрази Станислав Райчев, неговата съпруга и колега по служба Цветомила и техния син. Тримата очевидно се радваха на приятната изненада и не пропуснаха да се снимат пред сградата на пожарната в Бургас точно по начина, по който са изобразени в картината на малката художничка, видя репортерът на Gramofona.com.