Турският премиер Реджеп Ердоган стана на крака и аплодира талантливото бургазлийче Мартин Йорданов. Това се случи на 16 юни на официалното закриване на 11-та Олимпиада по турски език в Истанбул. Нашето момче смая буквално южната ни съседка и грабна първата награда с песента "Дели Гьонлюм“ на Мустафа Джеджели.

„Ердоган дойде на концерта, седна в ложата и го изгледа от край до край. Накрая като министър-председател изнесе реч, в която изказа това, колко е важна за него Олимпиадата“, разказа пред Gramofona.com Мартин. Той допълни как от всички лауреати, които са стигнали до финала, в речта си Ердоган станал и ръкопляскал на две деца. Едното било иракчанче, което е впечатлило турския премиер с това, че му приличал на известен турски изпълнител. В изявлението си турският премиер е заявил, че изключително много му се понравил темперамента на 12-годишното българче.

Емоциите след победата на Марти не стигат до тук. Малко след официалното закриване на Олимпиадата спонсорите поканили победителят на тридневни частни партита. По-интересното обаче е това, че когато Марти влизал в магазин да си купи нещо, настъпвал истински фурор. Продавачките разпознали талантливият певец, спирали да работят и започвали да се снимат с него. Собственикът на магазина пък извадил чек от 100 лири и го подарил на Марти, за да може да пазарува с него. „С участието си на Олимпиадата създадох много контакти с деца от различни държави. Запознах се с хора от Танзания, Конго, Америка, Белгия и от други места“, разказва Марти.

Повечето деца с нетърпение очакват лятната ваканция, за да си починат и да се забавляват. При нашето момче нещата не стоят така. На 1 юли той заминава за столицата на Аджария, Югозападна Грузия-Батуми, където ще участва във Фестивал до 12 юли. Веднага след това се връща отново в родния град и чак тогава ще отдъхне. Защото от 15 септември Марти отново ще смайва страни и хора. Точно на първият учебен ден той ще бъде водещ на две шоута в Испания.

„Преди всичко обаче  искам да стана актьор. Това надделява повече от пеенето. Играл съм с Димитър Рачков, Мария Сапунджиева, Руслан Мъйнов и Нети. От българските актьори мечтая да бъда на една сцена с Рачков. От световноизвестните нямам много фаворити. Не търся фаворити, аз съм си мой фаворит. Опитвам се да направя себе си по-добър“, с усмивка каза още Марти.