Мажоретният състав "MAGIC" при НЧ "Д. Полянов-1862г“ – Карнобат се завърна с родния си град с поредни отличия. Момичетата с ръководител Лидия Иванова участваха в XVI Международен мажоретен фестивал „Златен помпон“ в курортен комплекс Албена. Той се проведе при засилена конкуренция през изминалия уикенд, като освен в отборни, момичетата се представиха и в индивидуални дисциплини. Те завоюваха отличия в следните категории: соло батон сеньор - 2 място; дуо батон кадети - 1 място; чиърденс джуниъри - 3 място; батон джуниъри - 1 място. Мажоретният състав "MAGIC" грабнаха и специална награда за хореография във възрастова група „джуниъри“.

Момичетата от „МAGIC” бяха посрещнати при завръщането си в Карнобат от своите родители и специално поздравени от народния представител Димитър Бойчев и зам.-областният управител Владимир Крумов. Следващото голямо предизвикателство за амбициозния състав е предстоящият Европейски шампионат на мажоретния спорт и международна купа на IAM, който ще се състои в гр.Гьор, Унгария през август.

Необходима е обаче голяма сума за поемане на всички разходи по пътуването. Те обсъдиха ситуацията с бургаския депутат Димитър Бойчев и с Владимир Крумов, които споделиха, че ще се търсят възможности за съдействие.

В началото на месец юни съставът завоюва и отличия в рамките на IX Фестивал на мажоретните състави "Слънчева бесапара" в Пазарджик. Това са само малка част  от успехите на момичетата от Карнобат, които се дължат на непрекъснатите им тренировки и участия в общински, национални и международни състезания.