В петък, на 4- ти октомври, Бургас осъмна с нов директор на полицията. Старши комисар Радослав Сотиров смени на поста Калоян Калоянов, който 4 години бе на кормилото на една от най- трудните и динамични областни дирекции в държавата. Назначението дойде непредизвестено и предизвика огромен интерес, разказва Труд. Кой е Радослав Сотиров?

Първото, което се набива на очи е неговата възраст- млад, на 45 години, но с богат професионален опит зад гърба си. Като него, в морския град досега е имало няколко приходящи директори- Георги Костов, Павлин Димитров и Красимир Петров. Всички те са се сработвали отлично със състава и бързо са печелили уважението, симпатиите и дори приятелството на бургаските граждани. Нещо повече- и тримата с тъга се разделиха с града край морето, за да поемат нови задължения и служби, но и до ден днешен пазят прекрасни спомени за пребиваването си в Бургас.

В петъчния ден, в Бургас се изля порой, след това светна слънце и във ведрината на деня, полицаите видяха добра поличба- на новия директор, пък и на тях с него, ще им върви по вода. Те споделиха и още нещо. По време на представянето си в петък, той ги спечелил с думите, че ще даде всичко от себе си, за да върви работата в дирекция както трябва и че всеки един от личния състав може да разчита на него и да го търси по всяко време, ако има проблем.

"Млад е, това е прекрасно, защото нашата дирекция е много тежка и през сезона населението в курортите и Бургас набъбва двойно заради туристите, работи се ден и нощ. Само Слънчев бряг през лятото става един петстотин хиляден град", коментираха старите кримки.

Радослав Сотиров бе представен пред ръководството на крайморската дирекция от главният секретар на МВР – главен комисар Ивайло Иванов. Между другото, двамата са служили заедно в Гранична полиция.  Дефакто Ивайло Иванов, праща в Бургас най-доверения си човек в системата, коментираха мнозина. Двамата със Сотиров са работили дълго време заедно, първо в СДВР, а последно Сотиров му е бил заместник в РДГПУ-Драгоман, сочен е за изключителен професионалист.

 

Целият материал можете да прочетете ТУК