Бившият кикбос състезател, треньор и настоящ съдия Руско Турманов - Роко обяви на търг ценен трофей, за да помогне на дете. Бургазлията  е готов да се раздели с първата спечелена в историята на българския кикбокс Европейска купа за ветерани. Той получава наградата през 2010 година на състезанието от Баку, Азербайджан.

Парите от купата ще бъдат дарени на семейството на 5-годишния Борис Андонов от София. Малкото момче е син на бивша състезателка на Турманов по бокс и кикбоск. Детето е с вродена глухота, разказа пред Грамофона нюз бургаският треньор.

В момента малкият има нов слухов апарат, присаден след операция. Семейството обаче пътува често до Германия за настройки на устройството и ежедневни двучасови занимания със специалист. Борис вече говори, но още не е научил цялата българска азбука, каза още Руско Турманов.

Известният кикбоксьор определи жеста към момчето като малък, но за детето това ще е нов път в живота му. А защо не Борис да е следващата легенда на България в бокса, тайно се надява Турманов?!