С камбанен звън от местния храм беше направена първата копка на най-новия проект на жителите на село Атия и сдружение „Чиста Атия“. Те започват облагородяването на района около параклиса в кв. „Миньор“.

Идеята е там да има беседка, да се издигне ограда около храма, а дворът да се озелени и да се направи отводнителна система. Проектът за беседката е готов, той е подарен на сдружението от Община Созопол. Осигурено е и частично финансиране от Българския фонд на жените.

С дарения и от членския внос на сдружението е събрана още една част от необходимата сума. За да придобие районът около храма видът, който искат хората от Атия обаче са необходими още средства и доста работа. Близо 1000 лева не достигат, за да се реализира напълно проектът.

„За нас, жителите на село Атия, тази беседка има важна роля и нужда - тя ще е място не само за почерпка в радост и мъка, тя ще е място където възрастни и млади ще могат да се събират да се видят, да поговорят, да пречистят духа си в близост до параклиса. Тя ще е красиво и зелено място, което с радост ще приема и всички гости на селото“, казват от селото.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи това като преведе средства по сметката на „Чиста Атия“: BG47BUIN95611000647492, с основание за превода: Дарение за изграждане на беседка.

А ако искате да дарите материали или да помогнете с труд, можете да се свържете със сдружението през страницата му във фейсбук или на имейл: chista_atia@abv.bg.