Инж. Гошо Атанасов е роден и израснал в Средец. На имения си ден днес разказва с голямо вълнение за родното си място, защото най-младите му години са преминали там. Атанасов винаги се е интересувал от мястото, откъдето са корените му и милее много за града и населените места наоколо. Помни до днес колко развит е бил Средец преди години и иска отново да го види такъв. Затова и смело се впуска в кандидат-кметската надпревара наесен.

Кръстен е на дядо си Гочо Чардаклиев, който е баща на майка му. „Майка само сменила ч-то с ш. Корените на дядо Гочо са от с. Дюлево, което е на 5 километра от Средец, но той винаги е живял в Средец. Запомних много и от двамата ми дядовци. Те ме научиха на най-важните ценности - труд, постоянство и честност. До днес следвам стриктно и последователно техните стъпки и се стремя да надграждам“, казва гордият именник.

Инж. Гошо Атанасов завършва средното си образование в Средец и като ученик е в паралелка за електро машини и апарати. Приет е студент във Варна, където се обучава в Техническия университет. Завършва бакалавърска специалност "Електроенергетика и електрообзавеждане" и магистърска „Електроенергетика“. Към днешна дата зад гърба си има над 30 години в сферата на енергетиката. Членува в Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране в София, което му дава силата и възможността да се занимава и с проектиране вече повече от 15години.

В първите години от своето професионално израстване инж. Атанасов се занимава с поддръжка на електромери и кражба на електроенергия, а след това и с поддръжка на електроснабдителни съоръжения.

„Във всяка една къща поддържахме тока, който свети в Средец и цялата Община. В момента се занимавам с проектиране на нови електро съоръжения и присъединяване на – къщи, трафопостове, административни сгради, предприятия, заводи.

Всяко израстване в сферата на енергетиката е  носило все по-добри резултати не само на мен, но и на работодателя ми. Пред нас сега стои и новото предизвикателство присъединяването на фотоволтаични и вятърни централи, които са актуални. Това ни дава нови хоризонти за развитие“, категоричен е експертът.

Атанасов е щастлив съпруг и баща на две деца. Синът му е геодезист, а дъщеря му учи „Право“. Съпругата му работи в сферата на образованието.

Именикът е заобиколен не само от прекрасно семейство и близки, но и от верни приятели. С тях Гошо разнообразява натоварените работни дни с един от най-популярните спортове – футбол.

„Емоциите и играта на терена ми доставят удоволствие. Така се разтоварвам най-добре. Харесвам много и волейбол. Гледах големите шампиони от „Нефтохимик“ и очаквам с нетърпение новата спортна зала в Бургас, в която ще могат да играят величини и от чужбина. Занимавам се много сериозно и с политика“ разказва кандидатът за кмет на Средец.

Въпреки че живее в Бургас, Атанасов посещава поне три пъти седмично майка си, брат си и другарите си, които живеят в Средец. В разговора ни той отново споделя колко му е приятно да се завръща в бащиния кът.

„Израснахме в много хубави години и свързвам детството си само с топли спомени. Средец цял живот ме е теглил и това никога няма да ми омръзне. На имения си ден си пожелавам да бъда здрав и да осъществя амбициите за родното място“, казва Атанасов.

На личния си празник той ще бъде в компанията на най-близките, на хубава трапеза и със страхотно настроение.