Малко над 9 000 лева са събрани само за три дни в подкрепа на Диян Янков. 34-годишният бургазлия е с вродено заболяване на тазобедрената става.

За 8 години е претърпял 12 операции, но за съжаление те не са успешни. Нещо повече, след една от интервенциите Диян развива тежка инфекция на тазовото дъно. Шанс за него е да му бъде поставена антибиотична става, която ще спре развитието на инфекцията.

След това трябва да се изработи и нова, постоянна става, която да му бъде имплантирана. Необходимата сума за двете операции е общо 50 хил. лева. На пръв поглед парите не са много, но след 8 години обикаляне по лекари и болници, сумата е непосилна за Диян. В момента той се придвижва с патерици и инвалидна количка. Младият мъж работи и не се е предал. Просто му е необходима малко подкрепа.

Около неговата кауза вече се обединяват бургазлии с големи сърца. Този петък на площад „Тройката“ ще се състои благотворителен концерт за Диян. Той се организира от фейсбук „Групата на групите“, а на сцената на открито ще излязат Деан Вълев - Дишо, Ансамбъл Странджа, Даниела Павлова, Кристина Гугучкова, Иван Притаргов, Гергана Великова, Кристина Кюмурджиева. Концертът ще започне в 17 часа. Подарете си два часа добро настроение в късния петъчен следобед и дайте своята подкрепа за Диян.

На него му трябва съвсем малко още, за да се изправи на крака и отново да живее нормално. Ако искате да помогнете на Диян, можете да преведете средства и по неговата сметка:

Банка ДСК IBAN BG58STSA93000004169949