Трета животоспасяваща операция предстои за 15-годишната Таня Сурчева от Бургас, която води 7-годишна битка с тежко заболяване.  В неделя предстои благотворителен концерт с цел бързо набиране на средства, защото операцията е спешна и ще бъде в Германия, обясни за БНР Бургас Антоанета Савова, роднина на момичето:

„2016 година стартира първата  кампания по повод набиране на средства за операция на тумор в главичката на Тани.  Тя беше направена в Хановер. Средствата бяха събрани. След това имаше и лечение.

2019 година лекарите в същата клиника поставиха шънт на Тани. Сега трябва да се направи трета операция за подмяна на този шънт, защото той не работи. Нужната сума е публикувана в официалната страница  „Да помогнем на Тани“, това е оферта от клиниката.

Кампанията е насочена изцяло към спешно събиране на средствата за тази операция. Лечението продължава, не е спирало за последните повече от 7 години. След като този шънт не работи страда мозъкът. Това означава, че максимално бързо трябва да се направи операцията. От клиниката казаха, че до края на февруари ако  се направи операцията ще бъде най-добре за детето.  Всеки ден е от значение.

30 400 евро е сумата само за операцията. Тя не включва болничния престой на Тани, без консумативите по време на операцията, както и без престоя на родителите, които трябва да присъстват там. Офертата на клиниката е отворена, което означава, че могат да възникнат някои условия, които да налагат даването на още средства “,  сподели още Антоанета Савова.

Благотворителният концерт е на 26 февруари от 17:00 чада в Дома на НХК-а.