Работници на сметопочистващата фирма „Титан“ ще бъдат глобени заради фал при подмяната на кофите за боклук в кв. Рудник. Читатели на Gramofona.com сигнализираха, че днес отпадъците са били изхвърлени пред домовете им, а кофите им прибрани. „Искаме да се извиним на жителите на квартала. Това, което се е случило е напълно безсмислено и абсолютно недопустимо“, коментираха пред наш репортер от фирмата. От там допълниха, че подобна практика на работа в „Титан“ никога не е имало и няма да бъде допусната и занапред.

В момента в Рудник се подменят старите кофи за боклук с нови. Според организацията на работа, първо минава сметоизвозващ камион, който прибира отпадъците, а след него минава втори камион, на който се товарят старите кофи. На три места обаче се оказало, че в кофите има отпадъци и работниците вместо да изчакат колегите си, просто изсипали боклука пред вратите на хората, за да направят подмяната.

Изхвърленият боклук вече е прибран в новите кофи, а около трите къщи, където е констатиран проблема, е  почистено.

Минути след като сигнализирахме за проблема, от „Титан“ изпратиха свои служители, които провериха квартал. От фирмата обясниха, че в момента върви подмяна на кофите за боклук в цялата община. Такива вече са поставени в Българово, Черно море, Брястовец и Изворище. Никъде до сега обаче не е имало подобен проблем като днешния, категорични са от „Титан“.

Новите контейнери са два пъти по-големи от старите. Те са с вместимост от 240 литра, чешко производство и са чисто нови. Предстои на всеки от тях да бъде монтиран и датчик, който ще отчита колко са пълни контейнерите и през какъв период от време се почистват.

 „Подобни датчици ще монтираме навсякъде на територията на община Бургас, за да се знае къде и кога се прибира боклука. В момента очакваме доставката на датчиците и започваме да ги поставяме паралелно с подмяната на кофите“, допълниха още от сметопочистващата фирма.