По нестандартен начин Гимназията за романски езици „Г. С. Раковски“ – Бургас ще изпрати випуск 2019. Абитуриентите показват, че през годините са успели да научат най-ценния урок – да бъдем добри. Поради тази причина традиционният концерт, с който училището се сбогува със своите възпитаници, ще бъде с благотворителна цел. 

Средствата, които ще бъдат събрани от спектакъла ще отидат за 5-годишната Цвети от Бургас, която е с детска церебрална парализа и се нуждае от скъпоструващо лечение в детската болница Сейнт Луис, щата Мисури, САЩ.

Зад абитуриентите с добри сърца застават и популярни изпълнители, като Стефан Илчев, Дует „Бургас“, Вениамин Димитров, Доника Стратиева, Калина Енчева и др. Именно Стефан, който участва в популярното телевизионно предаване „Като две капки вода“ дари своята награда, като победител на вечерта, за каузата на учениците от ПГРЕ „Г.С.Раковски“. 

„За всеки един абитуриент изпращането от училище е нещо важно. Разделяме се с един от най-важните етапи в нашия живот, в който научихме много не само от учебниците, но и от нашите учители, които ни преподаваха уроците на живота – как да помагаме и да бъдем добри хора. Заставаме зад тази кауза, за да помогнем на това усмихнато дете, защото искаме един ден и то да има изпращане, и то да има абитуриентски бал, и то да се забавлява, както ние ще направим“, споделят зрелостниците. 

Поканата е с лепта за дарение 3 лева. Може да получите своята в деня на събитието (16.05.2019г.), което започва в 18:00 ч. в Летен театър Бургас. Пригответе се за много забавление и шоу, изпълнено с много емоции.