Със спешно посещение в болницата приключи вчерашния пожар на ул. „Гладстон“ за бургазлията Рафи Янчев. Младият мъже се размина на косъм след като беше сериозно обгазен. Рафи е съсед на собствениците на пламналия апартамент.

Качил се, за да осигури достъп на огнеборците,  някой вече бил отворил вратата на горящото жилище и задушливият облак буквално го заслепил.

„За секунди всичко беше обгазено. Почнах да губя съзнание, но пожарникарите и полицаите, които бяха след мен ме свалиха“, разказа пред репортер на Gramofona.com Янчев.

Долу вече чакала линейка и медиците оказали първа помощ на бургазлията. „Може бе от адреналина, но се чувствах наистина добре и отказах да ме водят в болницата. Когато всичко приключи и със съседите се успокоихме, просто ми причерня“, обясни Рафи Янчев.

Той се свлякъл на земята, близките му веднага го откарали в болницата. Там изкарал три часа на кислород. В момента Рафи се чувства добре, като изключим упоритата кашлица, за която и лекарите му казали, че ще го мъчи поне 3-4 дни.

Пожарът от снощи е тръгнал от електроуред. По време на инцидента обаче в жилището не е имало хора. Огънят е нанесъл сериозни щети. Холът, кухнята и коридорът на апартамента са пострадали.

Междувременно Рафи Янчев обмисля как да се отблагодари на медиците от бургаската болница за помощта и отношението към него.